اگر مطالب قبلی فرار نهایی را دنبال کرده باشید قطعا متوجه شده‌اید که بازی اتاق فرار مدل‌های مختلفی دارد. اما در مطالب گذشته خیلی این موضوع را باز نکردیم و تنها نگاهی گذری به ژانرها و مدل‌های مختلف اتاق فرار داشتیم. البته جای نگرانی نیست، به این خاطر که امروز در این مطلب قصد داریم به طور مفصل در مورد ژانرها و مدل‌های مختلف بازی بیشتر صحبت کنیم. علاوه بر این ساختارهای بازی‌های مختلف را بررسی کنیم. همراه ما باشید.

[vc_empty_space height=”35px”][dt_fancy_separator separator_color=”custom” custom_separator_color=”#dd3333″][vc_empty_space height=”35px”]

نگاهی به بازی اتاق فرار

[vc_empty_space]

بازی اتاق فرار یک بازی استراتژیک و مهیج گروهی است که می‌توانید با 2 نفر تا بیش از 10 هم تیمی آن را تجربه کنید. در این بازی شما وارد یک محیط از پیش ساخته شده می‌شوید و باید با حل معماها و کنار هم گذاشتن پازل‌ها به پایان بازی برسید. پایان بازی با توجه به تمی که در ابتدا انتخاب کرده‌اید می‌تواند متفاوت باشد. از نجات جان گروگان‌ها گرفته تا فرار از یک زندان. به طور کلی در این بازی شما 1 ساعت زمان دارید – همان طور که قبلا هم گفتیم این مدت زمان با توجه به تم هر بازی می‌تواند متفاوت باشد و گاها بازی‌هایی را هم دیده‌ایم که 75 یا 90 دقیقه‌ای بوده‌اند. 3 فاکتور مهمی که در این بازی به برد شما کمک می‌کنند و ما هم بارها در مورد آن‌ها صحبت کردیم عبارت هستند از:

  1. ارتباط و تعامل درست با هم تیمی‌ها
  2. جمع‌آوری صحیح مدارک و شواهد بازی
  3. گوش کردن به صحبت‌های راهنمای بازی

با رعایت کردن این 3 اصل ساده اما مهم، می‌توانید شانس بیشتری در برد داشته باشید.

بازی اتاق فرار با توجه به ساختار بازی و همچنین تم‌هایی که دارد به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شود. ما اینجا در مورد هر دو مدل تقسیم‌بندی و زیرمجموعه‌های آن صحبت می‌کنیم. اولین گروهی که می‌خواهیم بررسی کنیم اتاق‌های فراری هستند که با توجه به ساختار بازی گروهبندی شده‌اند

[vc_empty_space][dt_fancy_separator separator_color=”custom” custom_separator_color=”#dd3333″][vc_empty_space]

انواع مختلف بازی اتاق فرار با توجه به ساختار بازی

[vc_empty_space]

به طور کلی در این صنعت سرگرمی 5 مدل بازی اتاق فرار داریم. این موارد عبارت هستند از:

Linear

Non-Linear

Mixed Linear/Non-Linear

Red Herring

Scavenger Hunt

اگر موافق باشید در ادامه بیشتر در مورد هر کدام از این مدل‌ها صحبت کنیم.

[vc_empty_space height=”30px”]
[vc_empty_space height=”90px”][vc_single_image image=”2754″ img_size=”520×420″ alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” css_animation=”fadeIn”][vc_empty_space height=”50px”]

Scavenger Hunt

این مدل از اتاق فرار نیاز به جستجوهای زیادی دارد. جستجو برای چالش‌هایی که شما را در حل پازل‌ها کمک می‌کنند. در این ساختار شواهد و مدارک در عجیب‌ترین مکان‌های ممکن پنهان می‌شوند و برای پیدا کردن آن‌ها باید زمان زیادی صرف کنید. از باز کردن قفل‌ها گرفته تا وارد کردن کد‌ها و … در این بازی مدیریت زمان فاکتور مهمی است به این خاطر که به راحتی می‌توانید زمان را از دست بدهید.

[vc_empty_space height=”30px”]

Linear

[vc_empty_space height=”50px”]

مدل Linear یا همان خطی یکی از ساده‌ترین ساختارهای این بازی است. در این مدل تمامی پازل‌ها و معماها به صورت خطی و پشت هم قرار گرفته‌اند. به طوری که شما با حل یک پازل به راحتی سراغ بعدی می‌روید. این مدل اتاق فرار برای تیم‌های کوچکی که دوست دارند هر قدم را در بازی با هم بردارند گزینه بسیار مناسبی است و پیچیدگی چندانی هم ندارد.

[vc_empty_space height=”45px”]

Non-Linear

[vc_empty_space height=”45px”]

مدل غیر خطی دقیقا برعکس مدل خطی است. اینجا خبری از پازل‌های پشت هم و سر راست نیست. بلکه تمامی معماها در گوشه و کنار بازی قرار گرفته‌اند و هیچ ترتیب و روند بخصوصی را هم دنبال نمی‌کنند. در این مدل باید طوری مسیر پازل‌ها را طی کنید که در نهایت بتوانید یک معما را حل کنید. این مدل بازی برخلاف بازی خطی برای گروه‌های بزرگ و بیش از 8 نفر مناسب است. به این خاطر که می‌توانید با تقسیم تیم خود به بخش‌های کوچک‌تر سریع به نتیجه برسید.

[vc_empty_space height=”30px”]

Mixed Linear/Non-Linear

[vc_empty_space height=”30px”]

همان طور که از نام این مدل بازی مشخص است اینجا با اتاق فراری کاملا ترکیبی سر و کار داریم. یعنی ترکیبی از بازی خطی و غیر خطی.

 

Red Herring

در این مدل هدف پرت کردن حواس بازیکنان است. به همین خاطر در بازی و کل روند آن با پازل‌ها و معماهای تقلبی زیادی روبرو می‌شوید که شما را از هدف اصلی‌تان دور می‌کنند. این مدل بازی می‌تواند به راحتی بازیکنان و هم تیمی‌های آن‌ها را ناامید کند. به همین خاطر اغلب اوقات تیم‌هایی که تجربه بیشتری دارند این سبک را انتخاب می‌کنند.

[vc_empty_space height=”30px”]
[vc_empty_space height=”30px”][dt_fancy_separator separator_color=”custom” custom_separator_color=”#dd3333″]

انواع ژانرهای بازی اتاق فرار

خب، تا اینجای کار انواع مدل‌های ساختاری اتاق فرار را بررسی کردیم. در این بخش قصد داریم نگاهی به ژانرهای مختلف این بازی داشته باشیم.

همان طور که قبلا هم گفتیم اتاق‌های فرار و تم‌های آن اغلب اوقات از داستان فیلم‌ها، کتاب‌ها، سریال‌ها و حتی واقعیت الهام گرفته‌اند. همین موضوع باعث می‌شود که این بازی ژانرهای مختلفی داشته باشد. در مطلب معرفی بهترین اتاق فرارهای تهران ژانرهای هر بازی را معرفی کردیم – بد نیست نگاهی به این مطلب هم داشته باشید.

[vc_empty_space height=”30px”]
[vc_empty_space][vc_empty_space][vc_empty_space][vc_single_image image=”2756″ img_size=”600×420″ alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” css_animation=”fadeIn”][vc_empty_space]

بازی‌های ماجراجویی

[vc_empty_space]

اگر که عاشق ماجراجویی و سفر در زمان هستید این ژانر بهترین انتخاب برای شماست. اینجا شما پازل‌های افسانه‌ای و مرموز تاریخی را حل می‌کنید و با هیجان زیادی سر و کار خواهید داشت.

[vc_empty_space]

بازی‌های جنایی/معمایی

[vc_empty_space]

سبک جنایی و معمایی تقریبا نزدیک بهم هستند و تنها در میزان هیجان بازی کمی با هم فرق دارند. در سبک جنایی شما و هم تیمی‌هایتان موظف هستید تا پازل‌ها و معماهای جنایی مثل پیدا کردن گروگان‌ها، افراد گم شده و اسلحه‌ها را حل کنید. در سبک معمایی، همان طور که از نام آن مشخص است با پازل‌های پیچیده سر و کار دارید.

اینجا خیلی خبری از استرس و دلهره نیست و همین موضوعست که دو سبک جنایی و معمایی را متفاوت کرده است. این سبک مناسب افرادی است که به بازی‌های ترسناک و استرس‌آور علاقه‌ای ندارند و بیشتر شیفته حل پازل‌های سخت و زمانبر هستند.

[vc_empty_space]

بازی‌های دلهره‌آور/ترسناک

[vc_empty_space]

بازی‌هایی با ژانر ترسناک و دلهره‌آور از محبوب‌ترین بازی‌های اتاق فرار هستند. شاید برایتان عجیب باشد که چرا مردم دوست دارند خودشان را موقعیت‌های ترسناک قرار دهند!

در این مدل بازی‌ها سعی شده که با طراحی درست فضا استرس و دلهره زیادی وارد بازی شود. البته که خود سناریو بازی‌ها هم ترسناک هستند و از هر چیزی برای تشدید این حس کمک گرفته شده است. اغلب این بازی‌ها محدودیت‌های سنی دارند و بازیکنان نباید مشکلات قلبی و بیماری‌های خاص داشته باشند.

[vc_empty_space]

بازی‌های هیجانی

[vc_empty_space]

در این مدل بازی اتاق فرار با هیجان بسیار بالایی دست و پنجه نرم می‌کنید. پس اگر به دنبال آدرنالین بالا هستید این تم مناسب‌ترین انتخاب برای شماست.

[vc_empty_space][dt_fancy_separator separator_color=”custom” custom_separator_color=”#ffffff”][vc_empty_space]

نتیجه‌گیری

[vc_empty_space]

همان طور که دیدید بازی اتاق فرار ژانرها و البته ساختارهای مختلفی دارد. همین موضوع باعث می‌شود که افراد با سلیقه‌های متنوع و متفاوت بتوانند به راحتی بازی مورد علاقه خودشان را پیدا کنند. سبک مورد علاقه شما کدام بازی است؟

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

ارتباط سریع با پشتیبانی